Una fusió entre la tradició i la innovació

La tecnologia avança a un ritme frenètic. Cada cop són més les novetats de les quals disposem al mercat. I moltes d’elles, tal i com ens agrada, aposten per la sostenibilitat. En aquesta ocasió, venim a parlar sobre què és una caldera de gasificació. Un aparell dissenyat per cremar lenya (així com carbó vegetal) a base del principi de la gasificació. Aquesta es genera a través d’un ventilador exhaustor que aspira els gasos cremats de la caldera.

Per aquest motiu, parlem de fusió entre tradició i innovació. La tecnologia es combina amb les fonts de combustible tradicionals per aconseguir els màxims resultats. Dit d’una altra forma, aprofiten l’energia que ens forns de fusta típics es desperdicia. Aquest procés de gasificació aconsegueix una eficiència d’escalfament gairebé del 90%. Així mateix, un cicle de crema d’aquestes calderes dura entre 8 i 10 hores.

Com funciona una caldera de gasificació?

El cos de les calderes de gasificació està format per dos espais situats un a sobre l’altre. El superior té la funció de depòsit de combustible. L’inferior funciona com a cambra de combustió i recipient de cendres. Entre els dos espais trobem una reixeta giratòria que permet una gasificació perfecte així com la retirada de les cendres. A la part posterior del cos de les calderes s’hi troba un canal de gasos cremats vertical equipat amb una vàlvula d’encès a la part superior. Aquesta part del canal de gasos cremats disposa d’un filtre de tir per connectar amb la xemeneia.

Les calderes de gasificació són una molt bona opció sempre que busquis un rendiment elevat de llarga durada. Són una aposta ferme per l’energia verda que aposten per la sostenibilitat del planeta. Si vols saber-ne més o consultar més informació, pots contactar amb nosaltres. T’explicarem amb tot detall tot el que necessitis i t’aconsellarem en les teves decisions.

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?