Una aposta per les energies renovables

Vivim en una societat on gairebé totes les nostres accions depenen de l’ús de l’energia: anar d’un lloc a l’altre, cuinar, dutxar-nos… El problema recau en que la majoria de les energies que utilizem no són renovables. És a dir, son aquelles que es troben a la natura però en quantitats limitades. Per tant, que un cop consumides no es poden tornar a utilitzar. Bàsicament, perquè no existeix cap sistema de producció o d’extracció viable per a que això sigui possible.

En aquest sentit, la transició energètica és el procés a través del cual cal apostar per un canvi enfocat a les energies renovables. Un fet que té efectes directes en l’eficiència energètica i en un desenvolupament sostenible. L’objectiu no és altre que eliminar l’ús del carbó, de l’energia nuclear i altres recursos energètics no renovables. En altres paraules, construir una nova societat basada en les energies renovables.

La biomassa forma part de la transició energètica?

La resposta és sí. La biomassa és una de les energies renovables que més popularitat han aconseguit en els últims anys. Tampoc podem oblidar l’energia eòlica, la hidroelèctrica, la solar, la geotèrmica o l’energia oceànica. Clares alternatives als combustibles fòssils i nuclears (carbó, gas natural, petroli i urani). Tot i això, per a realitzar la transició energètica, ens trobem davant d’un assumpte de conscienciació. Un tema que afecta directament a la classe política. Aquesta ha de ser l’encargada de començar a promoure mesures per a fomentar-la. Tot això ajudarà a fer entendre a la societat la importància de realitzar aquesta transició.

Com ja hem explicat en altres ocasions, la biomassa produeix energia a partir de residus orgànics. Recursos que s’aprofiten per a generar energia pròpia, i que alhora contribueixen a mantenir netes les muntanyes. Per tant l’efecte és doble. Per una banda, reduint el nombre d’emissions contaminants a l’atmosfèra; i per l’altra ajudant en la prevenció d’incendis forestals.Jordan 1 Black Pink

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?