El carbó que es produeix amb biomassa

Segur que últimament has sentit a parlar del biochar. Es tracta d’un concepte que s’ha popularitzat molt en l’últim any, especialment en els darrers mesos. No obstant, potser mai t’has parat a pensar de què es tracta… Per això, avui volem explicar-t’ho amb tot detall. Abans de començar però, ja t’avancem que la biomassa -com no podia ser d’una altra forma- hi juga un paper fonamental.

El biochar és un carbó vegetal que, efectivament, s’obté gràcies a la biomassa. Ara bé, la principal diferència amb el carbó vegetal tradicional és el més important. Mentre que aquest s’utilitza per cremar, l’ús del biochar està destinat a millorar les propietats de la terra. De fet, s’ha demostrat que les zones on s’ha aplicat aquest tipus de carbó han millorat la seva producció vegetal i propietats del sòl.

Les propietats més destacades

Com ja hem comentat, el biochart seria l’equivalent a un suplement vitamínic pel nostre sòl. La seva aplicació, conjuntament amb fertilitzatzants, genera una millora considerable de l’estat de la terra. A continuació nombrem algunes de les seves propietats més destacades.

  • Alta capacitat de retenció de l’humitat.
  • Porositat elevada que el dota de propietats adsorbents.
  • Densitat baixa.
  • Contingut elevat de carboni i baix contingut de nitrogen.

Més enllà de tots aquesta avantatges, també trobem un aspecte negatiu. El biochar no disposa actualment d’alts nivells de popularitat en el sector agrícola. És a dir, són molts pocs els que l’utilitzen i aprofiten els seus beneficis. Per tant, l’objectiu no és altre que fomentar els seus beneficis i donar a conèixer tot el que pot oferir a curt i a llarg termini.

A més a més, és interessant saber que el biochar pot obtenirse a partir de residus forestals, agrícoles i, fins i tot, urbans. Per tant, al mateix temps estem contemplant un procés de reciclatge.  Serà necessari esperar cert temps per començar a veure més iniciatives que apostin per aquest tipus de carbó vegetal. Una opció segura, respectuosa amb la natura i amb diversos beneficis.The 13th Version UA Yeezy Boost 350 Turtle Dove, the perfect version

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?