Pinyols d'oliva

Biomassa agroindustrial

Un combustible d’unes característiques excel·lents

Un cop mòltes i extret l’oli d’oliva per procediments físics, passen per una planta de neteja, calibrat i assecat en on s’obté l’os. Es tracta d’un producte homogeni, net i de màxim poder calòric.

L’os d’oliva és un combustible d’unes característiques excel·lents per la seva elevada densitat, humitat al voltant del 13% i un alt poder calorífic. D’aquí que cada vegada estan cobrant més importància el seu ús per a l’obtenció d’energia. L’os se sotmet a un procés d’assecat i neteja de fins que separa les impureses de la matèria combustible. Com a resultat, s’obté un producte molt atractiu i una solució econòmica per a moltes llars i negocis.

Ens assegurem que el nostre os sigui homogèniament classificat, calibrat i assecat perquè les seves prestacions estiguin garantides en tot moment.

Producció

En una campanya mitjana es produeixen a Espanya prop de sis milions de tones d’oliva, que està formada en un 15% per os. Entre les indústries d’amaniment i les extractores d’oli d’oliva, que desossen la major part de l’oliva que processen, s’obtenen cada any més de 450.000 tones de pinyol d’oliva, un subproducte de l’olivar que ha emergit en els últims temps com a reclam per a la generació d’energia elèctrica i biomassa tèrmica.

L’os d’oliva és un combustible d’unes característiques excel·lents per la seva elevada densitat, humitat al voltant del 15% i un alt poder calorífic. D’aquí que cada vegada estan cobrant més importància els usos en el sector domèstic i residencial per a subministrament d’aigua calenta sanitària i calefacció. Disposem de fabricants de calderes de biomassa acreditats de la certificació de garantia i desenvolupades per una homologació per al pinyol d’oliva apta per a la combustió en el seu model de calderes mixtes multifire.

Aquest excedent de la indústria alimentària, després d’un procés d’assecat i neteja per eliminar impureses, està a punt per ser utilitzat com a biomassa, ja que té una baixa concentració d’humitat natural (entorn del 15%) i una gran densitat, a més d’un alt poder calorífic i un preu molt econòmic. Tot i que no produeixen molta cendra, és superior a la que genera el pèl·let, pel que és necessari un major manteniment de la caldera.

Taula comparativa

Vegem el poder calorífic i el preu d’aquest tipus de biomassa:

* Font de les dades: www.idae.es
** Preus obtinguts en diferents llocs web a l’agost de 2016, pel que poden variar.

Poder calorífic (kWh/Kg)*

Poder calorífic (kcal/kg)*

Preu (€/kg)**

Preu (€/kWh)**

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?