Closca de fruits secs

Biomassa agroindustrial

Respectuosos amb el medi ambient

Les necessitats mediambientals han convertit la biomassa en una magnífica opció energètica per a l’habitatge i indústria. Potser ja no facis servir llenya a la xemeneia. Potser ni tinguis llar de foc, però sí pots fer servir altres tipus de biomassa en un altre tipus d’instal·lacions modernes i eficients.

La closca d’ametlla o pinya són algunes de les moltes alternatives per escalfar, climatitzar i alimentar l’activitat de la teva llar o empresa. Ens allunyem del gasoil o propà, amb aquesta opció natural, ecològica, sostenible i tremendament útil.

Els avantatges que suposa és el seu baix cost. La biomassa és més barata que els combustibles fòssils.
T’ajuda a respectar la llei. Baixes les teves emissions de CO2 i això afavoreix la teva posició davant la competència i davant la legislació mediambiental. És versàtil. Serveix per a la calefacció, però també per a calderes industrials, forns forners, cuines de restaurants…

Beneficis mediambientals i socials

  • Converteixes un residu en un recurs. Per exemple, amb la pela de la fruita seca, recicles un material de rebuig que et pot donar un servei útil.
  • Disminuïm els residus i la contaminació. El balanç d’emissions de CO2 és neutre. Quan cremes closca d’ametlla sencera, per exemple, estàs emetent la mateixa quantitat de CO2 que la planta va absorbir en la producció del fruit. El cicle es tanca.
  • La combustió de la biomassa, com en el cas de la closca d’ametlla triturada, amb prou feines emet cendres a l’aire ni compostos de sofre, a diferència dels combustibles fòssils. D’aquesta manera, lluites contra la contaminació atmosfèrica i pluja àcida.
  • Afavoreixes el desenvolupament del medi rural, que pot treure més partit del seu producte. Per exemple, al sector olivarer, quan adquireixes pinyol d’oliva; o de l’ametlla, quan compres alguna de les varietats de closca, com la closca d’ametlla en pols.

La closca de fruits secs, especialment la d’ametlla triturada, és un dels biocombustibles en auge, a causa del seu baix preu i al seu alt poder calorífic. Està considerada com una de les millors alternatives als combustibles convencionals en ser un excel·lent biocombustible. La closca d’ametlla triturada, és una alternativa més econòmica al pèl·let per a aquelles calderes que ho admetin.

Taula comparativa

Vegem el poder calorífic i el preu d’aquest tipus de biomassa:

* Font de les dades: www.idae.es
** Preus obtinguts en diferents llocs web a l’agost de 2016, pel que poden variar.

Poder calorífic (kWh/Kg)*

Poder calorífic (kcal/kg)*

Preu (€/kg)**

Preu (€/kWh)**

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?