Briquetes

Biomassa forestal

Serradures i encenalls de la indústria de la fusta

Es poden utilitzar les briquetes per llars de foc tancades o estufes de llenya, que ajuden a tenir més poder calorífic i rendiment. Les briquetes provenen de la fusta i són 100% naturals i ecològiques. Són un combustible de la indústria de la fusta que premsats amb calor i la lignina de la mateixa fusta, es converteixen en un producte amb un poder calorífic molt més alt que la llenya tradicional. Són ideals per llars de foc tancades, on el seu rendiment és òptim tant a l’inici del foc com per mantenir-lo. No obstant això, per llars de foc obertes, no estan recomanades perquè el seu rendiment és menor.

Les briquetes permeten encendre el foc més ràpid, no desprenen espurnes ni olors, generen menys cendra i eviten la tala indiscriminada d’arbres per obtenir llenya. A més, ajuden directament a preservar el medi ambient perquè és un combustible que aprofita les restes forestals i fa neteja de l’entorn natural. A part del gran benefici ecològic i del poder calorífic, un altre avantatge de les briquetes és que el seu grau d’humitat no varia com succeeix amb la llenya, sinó que es manté sempre igual. Així mateix, és un producte fàcil d’emmagatzemar i manipular, ocupa menys espai que la llenya, tant en pisos petits com cases grans.

 

Avantatges principals de les briquetes:

  • Més poder calorífic.
  • Encesa del foc ràpid i fàcil.
  • Baixa humitat i alta densitat.
  • Ocupen menys espai.
  • Netes, homogènies i de fàcil manipulació.
  • Sense olors ni espurnes, ni aglutinants ni additius.
  • Percentatge de cendra menor. 100% ecològiques i naturals.

Les briquetes han de ser de qualitat i es venen a granel o en paquets de 10 kg. La dimensió de cada peça és de 25 cm, una mida ideal per estufes llenya i llars de foc tancades. Són paquets còmodes i fàcils de manipular. En definitiva, les briquetes són una energia de biomassa ecològica, neta i no contaminant. No obstant això, aquest combustible no pretén ser un substitut de la llenya. Està recomanat per combinar les briquetes amb la llenya i ajuden a tenir més poder calorífic per mantenir el foc i pujar la temperatura de casa en pocs minuts.

Taula comparativa

Vegem el poder calorífic i el preu d’aquest tipus de biomassa:

* Font de les dades: www.idae.es
** Preus obtinguts en diferents llocs web a l’agost de 2016, pel que poden variar.

Poder calorífic (kWh/Kg)*

Poder calorífic (kcal/kg)*

Preu (€/kg)**

Preu (€/kWh)**

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?