Preguntes i respostes

Resolem tots els teus dubtes

Calderes

Què cal tenir en compte en comprar una caldera de pèl·lets?

En primer lloc és important valorar quin volum cal escalfar, el tipus d’habitatge, aïllaments, la seva orientació…etc. En tot cas, sempre recomanem una primera visita tècnica per analitzar tots els detalls i fer un petit estudi sobre la potència necessària per a l’espai requerit, rendiment, consum, autonomia, dimensions…etc.

El nostre equip de tècnics Biomass assessora i aconsella sobre quin tipus de caldera és la que cal segons les necessitats de cada habitatge.

Les calderes de biomassa… exactament, què són?

Quan parlem de biomassa ens referim a qualsevol deixalla natural que pot servir com a combustible per produir calor. Normalment se sol fer servir el pèl·let, la llenya i l’os de l’oliva.

Per tant, les calderes de biomassa usen aquests combustibles ressò per escalfar l’habitatge o edifici, de manera molt més eficient i respectant el medi ambient. A més, també permeten escalfar l’aigua sanitària de tota la llar.

Amb una caldera de pèl·lets puc escalfar l'aigua sanitària de l'habitatge?

Sí, és clar. Les calderes de pèl·lets escalfen l’aigua sanitària (ACS) per a la cuina i banys. Tot i això, el funcionament no és el mateix que amb altres combustibles fòssils. Les calderes de pèl·lets necessiten un dipòsit acumulador per emmagatzemar aquesta aigua i poder-ne disposar en qualsevol moment. Aquests dipòsits són grans i la seva capacitat se sol calcular en relació amb el nom de persones que habiten a la llar (entre 25-40 L/persona).

Cada quan cal alimentar la caldera amb pèl·lets? Quina és la seva autonomia?

Tot depèn de l’ús que es faci de l’equip, però en general les calderes de pèl·lets solen carregar-se 1 cop per setmana. A més, hi ha sistemes pneumàtics externs que permeten allargar l’autonomia.

Cal un sistema d'evacuació de fums amb les calderes de pèl·lets?

Sí, és fonamental instal·lar una bona xemeneia a qualsevol equip de biomassa. Aquesta ha de tenir les dimensions adequades seguint les instruccions del fabricant i la normativa actual. Una bona xemeneia optimitza el rendiment de la caldera i en redueix el manteniment.

Quin és el manteniment d'una caldera?

El manteniment s’ha de fer una vegada a l’any i dut a terme per un tècnic certificat. Una bona neteja de tot l’equip i del conducte de fums en millorarà el rendiment i evitarà problemes de cara al futur.

El nostre servei tècnic Biomass avisa de forma anual a tots els clients de quan caldria fer cada manteniment.

On s'emmagatzema el pèl·let per a les calderes?

El consum de pèl·lets en una caldera és molt més continu (comparant amb les estufes), per la qual cosa és lògic instal·lar una sitja externa per al seu emmagatzematge. Amb aquesta instal·lació de la sitja només caldrà emplenar-la de 2 a 3 vegades l’any, segons el consum.

Estufes i Hidroestufes

Com funciona una estufa o hidroestufa de pèl·lets?

Les estufes i hidroestufes de pèl·lets són el sistema de calefacció més eficient, net, econòmic, còmode i respectuós amb el medi ambient. El seu combustible són els pèl·lets de fusta (o biomassa), que gràcies al seu elevat poder calorífic, permeten escalfar la llar ràpidament de forma ecològica i, pràcticament, sense generar emissions CO2.

Són molt fàcils d’usar, totalment segures, es poden programar i només cal una sortida de fums. A més, gràcies al seu sistema tecnològicament avançat, el manteniment és molt senzill. Això sí, recomanem que sempre s’instal·lin estufes o hidroestufes de qualitat i amb experiència contrastada, com les nostres marques (fabricació europea).

El pèl·let… exactament què és?

El pèl·let és un biocombustible sòlid de forma arrodonida, format per partícules comprimides de fusta (faig, pi o encino) i amb un percentatge d’humitat inferior al 10%. Gràcies a la seva composició i característiques, el seu estat calorífic dins d’una caldera és el més eficient.

El combustible que menys contamina de tots, i un cop inicia el seu procés de combustió, el seu poder de crema és molt elevat. Així com el seu fum incolor i sense cendres (menys de l’1% respecte a la llenya).

A més el preu és molt estable i inferior als altres combustibles. És un material local que sempre està disponible segons la superfície forestal. Si en algun moment hi ha variacions en el preu, serà degut a altres costos externs com electricitat, mà d’obra o transport.

Per emmagatzemar el pèl·let és recomanable col·locar-lo en un lloc fresc i sec. D’aquesta manera, la seva vida útil pot ser indefinida. Si es guarda a l’exterior, caldrà elevar-lo uns 20cm del terra i protegir-lo amb un plàstic que no generi condensació perquè no es filtri humitat a l’interior.

Avantatges d'una estufa de pèl·lets?

Són molts els beneficis d’adquirir un sistema de calefacció per pèl·lets, però a grans trets:

 • S’usa combustible ecològic 100% renovable i lliure d’emissions CO2
 • Estalvi energètic davant d’altres combustibles fòssils (50% més barat que el gasoil o electricitat)
 • La seva instal·lació és molt senzilla i amb prou feines necessita manteniment
 • Crea un ambient de confort tèrmic, net i acollidor
 • Són programables fins i tot via Wi-fi
 • Si el vostre sistema detecta algun error, s’apaguen automàticament
Es poden fer servir altres combustibles en una estufa de pèl·lets?

Hi ha models que sí que són policombustibles i es poden fer servir altres materials, però és molt important revisar sempre les especificacions i característiques de cada estufa per mantenir un funcionament correcte.

S'ha de recarregar molt sovint el dipòsit de pèl·lets?

No, totes les estufes tenen una autonomia força llarga (entre 6h i 22h), encara que depèn de la potència calorífica a què estigui funcionant. Els dipòsits on es carreguen els pèl·lets tenen una capacitat d’uns 13 Kg aproximadament (segons model d’estufa).

Quina diferència hi ha entre una estufa daire, aire canalitzat i hidroestufa?

Les estufes d’aire tenen un ventilador a la part frontal que escalfa una única habitació o l’espai obert on estan instal·lades. En canvi, les estufes que tenen l’opció de canalitzar l’aire tenen el ventilador frontal, ia més, dos laterals més que canalitzen l’aire a altres habitacions contigües. Finalment, el sistema de les hidroestufes conté elements hidràulics que permet connectar-les al sistema de calefacció que té instal·lat l’habitatge per escalfar-lo totalment.

Com escollir l'estufa de pèl·lets adequada?

En primer lloc, sempre cal valorar la potència que es necessita (kW) per escalfar l’espai desitjat. Posteriorment, cal tenir en compte altres factors com el rendiment, consum, autonomia, dimensions, disseny…etc.

En tot cas, és recomanable que un tècnic faci un petit estudi de cada habitatge, i s’analitzin les seves característiques: orientació, espai a escalfar, tipus dhabitatge, aïllaments…etc.

Es pot instal·lar una estufa de pèl·lets en un pis?

Sí, les nostres estufes i hidroestufes de pèl·lets tenen un sistema innovador que permet filtrar la sortida de fums per una caixa plena d’aigua dipositant, així, les partícules sòlides al fons. I així només expulsa vapor d’aigua.

Quin és el manteniment necessari per a una estufa de pèl·lets?

Els nostres models d’estufes necessiten un manteniment molt bàsic, tot i que sempre dependrà de les hores de funcionament. Es recomano una neteja del vidre frontal, aspiració de les cendres del cremador i buidat del calaix cada 2-3 dies.

I de forma anual, un manteniment per part d’un tècnic professional perquè faci una neteja completa incloent el conducte de fums. Aquest manteniment anual és molt important per conservar l’estufa i la vida útil.

És possible integrar una hidroestufa al sistema de calefacció de casa?

Sí. Quan es tracta de sistemes de calefacció amb gas o gasoil (radiadors o terra radiant), la integració és total; només canvia la font de calor. L’únic cas en què no es podrà adaptar una hidroestufa és en sistemes elèctrics de calefacció.

Qui pot fer un manteniment de l'estufa de pèl·lets? I si necessiteu reparació?

A Biomass oferim el servei integral, des de l’assessorament i instal·lació fins al manteniment i/o reparacions, amb un servei tècnic oficial de les nostres marques.

Tens més dubtes?

  Dades de contacte

  Dades de la instal·lació

  Dades de la instal·lació


  Dades de la comanda

  Dades de la instal·lació

  Caldera Actual - Exemple
  Instal·lació Actual - Exemple
  Xemeneia de sortida de fums - Exemple
  Llar de foc - Exemple

  Dades de la comanda

  Obre whatsapp
  Vols que contactem amb tu?
  Vols que contactem amb tu?