L’elecció de la caldera

A l’hora d’escollir una caldera són molts els que es pregunten quina és la millor opció. El gasoil i la biomassa solen situarse entre les preferències de tots els clients que decideixen no apostar per les de gas. Tot i això, tal i com us explicarem a continuació, les diferències entre ambdues són evidents.

Les calderes de gasoil parteixen d’un gran avantatge: la seva ràpida velocitat a l’hora d’escalfar l’ambient. En pocs minuts podem aconseguir la temperatura desitjada. Així mateix, també són efectives quan les condicions són adverses. És a dir, poden arribar a funcionar sense problema quan la temperatura exterior és inferior a zero graus. Per aquest motiu, sol ser utilitzada en zones climàtiques més fredes.

Ara bé, no totes les característiques de les calderes de gasoil són positives. El que més pot cridar-nos l’atenció és l‘elevat preu del gasoil. De fet, es tracte d’un dels combustibles més cars del moment. Però no només parlem de diners sinó també de l’impacte mediambiental. Tots sabem que el gasoil és altament contaminant. En altres paraules, les calderes de gasoil emeten el doble de diòxid de carboni a l’atmosfera que les de biomassa.

Per què cal apostar per la biomassa?

Podem afirmar que els desavantatges de les calderes de gasoil són els avantatges de les de biomassa o pellets. Si bé és cert que la inversió inicial de les calderes de biomassa és més elevada, aquesta s’acaba amortitzant amb el pas dels anys oferint uns resultats molt millors que les de gasoil. Un estalvi que ve de la mà del combustible que utilitzen, residus forestals i agrícoles, cultius energètics… És a dir, el preu dels pellets és molt inferior al del gasoil. Per tant, tot i que la inversió inicial de les calderes de gasoil sigui més econòmica, els costos del combustible són més elevats i acaben per superar els de la biomassa amb gran diferència.

Però no tot acaba aquí. Com ja hem comentat en altres ocasions, la biomassa no només suposa un estalvi monetari per a la teva butxaca, sinó també pel conjunt i benestar del planeta. Cal apostar per les energies renovables, no contaminants i respectuoses amb el nostre entorn.

 

 

CD7001-300 Nike W Air VaporMax 2019 CPFM Cactus Plant Flea Market

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?