Quan toca fer front a factures descomunals

Ets capaç d’imaginar-te la teva vida sense electricitat o sense gas? Pobablement podem respondre per tu, i la resposta és no. Vivim en un món on els recursos energètics s’han convertit en indispensables. Pensa en algunes de les tasques que realitzes en el teu dia a dia i intenta descartar-ne aquelles que no utilitzen cap tipus de font energètica. És complicat, oi? Doncs bé, aquí comença el debat sobre el cost energètic.

Tot i això, a Espanya comptem amb una peculiaritat. Es tracta d’un dels països de la Unió Europea amb el preu per kWh més alt. I això què significa? Doncs que a final de mes la nostra factura elèctrica està molt per sobre que la de la resta d’europeus, encara que haguem consumit el mateix, o fins i tot menys.

Per què paguem més?

El mercat elèctric espanyol funciona amb un mecanisme molt semblant al de la subhasta. Això signfica que la Xarxa Elèctrica d’Espanya (REE) fixa unes previsions de consum que estableixen la quantitat d’energia necessària per a cada hora.

A partir d’aquí, cada productor ofereix la seva energia al preu que considera, entrant de menor a major preu. Finalment, el preu de l’energia elèctrica és el de l’última oferta de les empreses generadores de llum amb què s’hagi cobert la demanda de les comercialitzadores. És a dir, l’oferta més cara és la que acaba establint-se com preu a pagar per l’electricitat.

En aquest sentit, això és el que explica que des de l’any 2017 el preu de l’electricitat no hagi parat de pujar. Però no només l’electricitat, ja que en el cas del gas, aquest va doblar el seu preu entre 2005 i 2012.

Quin paper juguen les energies renovables?

Partim de la base que les energies renovables son gratuïtes i inesgotables. En els últims anys, amb la implantació i evolució d’aquestes fonts, s’ha demostrat que aquestes energies disposen d’un cost inferior a la resta d’energies no renovables. En altres paraules, quant major sigui la demanda i participació en aquestes fonts, menor serà el preu de l’energia en el merca majorista (que hem comentat anteriorment).

Així doncs, t’animem -un cop més- a apostar per les energies renovables. T’assegurem que el benefici el notaràs a la teva llar, a la teva butxaca i al planeta!

Nike Air Max 90 EZ Running Men Shoes Royal Blue Orange

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?