Hem consumit tots els recursos naturals que el planeta pot generar en un any

El dia 1 d’agost del 2018 serà conegut com el Dia de l’Excés de la Terra. Això significa que hem consumit tots els recursos naturals que el planeta pot generar en un any. Es tracta d’una alarma natural que ens hauria de fer reflexionar. De fet, ja estem menjant, literalment, el patrimoni de futures generacions.

“Quants són els residus que nosaltres generem a casa nostra? Com fem les mobilitats a casa nostra? Quanta aigua consumim? Pensem que l’aigua no només és a l’aixeta; és també en els productes que consumim. Quin malbaratament fem dels aliments?”

Aquestes paraules, en boca de Dulcinea Meijide, directora de Desenvolupament Sostenible de Suez Espanya, conviden a pensar sobre el malbaratament de recursos que fem en el nostre dia a dia.  Per entendre-ho millor, és com si una familia esgotés el seu pressupost el dia 17 de cada mes. El problema és que el crèdit del Planeta Terra no és Il·limitat.

A continuació presentem aquest gràfic (font: CCMA) on es pot observar l’evolució de l’esgotament de recursos des dels anys 70.

Apostem per l’energia sostenible

Molts cops ens parem a pensar en possible solucions al problema dels recursos naturals. Tot i això, no ens adonem que el propi planeta ens proporciona la resposta.

Sempre diem que cal apostar pels recursos naturals, aquells que ens aporta la Terra. I no ens equivoquem. Per quin motiu cal generar energies no sostenibles i perjudicials pel medi ambient quan podem aprofitar allò que el planeta ens dóna de forma natural? La biomassa juga un paper essencial en aquest plantejament.

Com a reflexió final, us heu plantejat els beneficis que tindria netejar els boscos de residus que es podrien utilitzar per a la fabricació de policombustibles? De moment, us en diem dos: menys risc d’incendis forestals i més energia verda.

jordans for sale red

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?