Un procediment senzill que tu mateix pots realitzar

Les calderes de biomassa tenen una característica que les diferencia de les convencionals. Es tracta, efectivament, del tipus de combustible que utilitzen: la biomassa. Tot i això, el seu funcionament és bastant similar al de la resta de calderes. No obstant, sí que és cert que el manteniment d’aquest tipus d’aparells inclou procediments propis d’aquests sistemes. La majoria de les accions les pot realitzar el propi usuari, i no solen comportar alts nivells de dificultat.

Podem dividir les tasques de manteniment de les calderes de biomassa en dues vessants: per una banda, el manteniment que ha de realitzar el propi usuari, i per l’altra el que ha de dur a terme un professional. En el cas del client, aquest s’ha d’encarregar periòdicament de la neteja dels residus així com de controlar que la caldera generi l’escalfor necessaria. Treballs gens forçosos que s’acaben convertint en una rutina dinàmica, ràpida i amena.

Cal recordar que la legislació vigent obliga a que les calderes de biomassa siguin sotmeses almenys a un manteniment oficial anual. Cal dir que aquest sol coincidir amb l’arribada del fred. Després de que la caldera hagi estat una llarga temporada sense funcionar. Aquest treball recau en mans d’un tècnic professional que s’encarrega d’assegurar la seva eficiència. També realitzarà una neteja en profunditat tenint especial cura en el cremador i els passos de fum. No podem oblidar tampoc els elements de seguretat. En definitiva, tot el necessari perquè la caldera comenci una nova temporada.

Segueix aquests consells per mantenir l’eficàcia de la teva caldera

A continuació, t’exposem alguns consells que t’ajudaran amb el manteniment de la teva caldera de biomassa. Recomanacions que pots possar en pràctica des d’avui mateix i que de ben segur donaran resultats.

  • Et recomenem que durant l’estiu l’ encenguis en dues o tres ocasions. Amb un cop al més és suficient. Amb això aconseguirem que el circuit no quedi ininterrumput durant tant de temps. D’aquesta manera, quan la tornem a utilitzar a l’hivern la posada en marxa no serà tan complicada.
  • Tingues cura de l’entorn. Les calderes de biomassa necessiten ventilació. Procura no col·locar objectes grans i pesats al seu voltant. A més a més, no oblidis vigilar la flama: si no és de color blau intens, la caldera podria tenir un problema.
  • Per últim, amb el pas del temps les calderes perden pressió. Recorda quant més baixa és aquesta, pitjor serà el seu funcionament. Per tant, procura revisar sempre que puguis l’indicador i, en cas que sigui necessari, augmenta-la.

View products by sport

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?