Un nou agent actiu sostenible amb el medi ambient

Recentment el mitjà especialitzat Energías Renovables ha publicat una entrevista amb el president de l’Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa (Avebiom), Javier Díaz González. L’expert ha repassat les claus del sector i ha realitzat un conjunt d’afirmacions sobre el futur de l’energia. En aquest sentit, el més destacable ha estat la seva visió positiva sobre l’evolució del sector en els propers anys.

Segons ha explicat, la biomassa aspira a representar el 50% de l’energia nacional de calefacció en els propers anys. Tot i això, serà com sempre necessari comptar amb el suport polític. Per tant, les decisions tant del gobern central com de les comunitats autònomes es plategen com a decisives davant del futur de la biomassa. Un assumpte que, segons apunta, encara no ha rebut el suficient protagonisme per a realitzar una veritable evolució.

Increments anuals de la venta d’estufes

Per altra banda, Díaz González ha exposat més dades rellevants en relació al sector. Una de les més destacables és l’augment anual de la venta d’estufes. Segons el president els increments es situen cada any per sobre del 20%. Actualment hi ha a Espanya 375 xarxes de calor amb biomassa en funcionament, 340 més que fa set anys, amb una potència acumulada de 312 megawatts tèrmics. Dades positives, però sempre millorables.

No obstant, Gonzalez afegeix que aquest progrés seria encara major si hi hagués un major grau de determinació per part de les institucions. Per això, seria necessari aprobar un nou marc normatiu que fos més econòmic i adequat. Actualment -igual que a Europa-, mentre s’amplia la dependència exterior de combustibles fòssils, només s’importa el 4,1% de la biomassa que consumim, tres dècimes menys que l’exercici anterior. I, per contra, les vendes de biomassa a l’exterior augmenten, situant-se les d’Espanya en el 5,7% del total, percentatge similar al dels països bàltics.Off White X Nike Design

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?