Un problema que ens afecta a tots

Davant la pregunta si el canvi climàtic pot augmentar el risc d’incendis forestals, la resposta és sí. Així ho ha demostrat un equip de científics de la Universitat de Barcelona. La investigació ha demostrat que l’increment de les temperatures afectarà directament als incendis forestals de l’Europa Mediterrània. D’aquesta manera, si la temperatura mitjana del planeta augmenta un grau i mig, a finals de segle la superfície cremada del sud d’Europa serà notable. Concretament, un 40% superior a la que preveuen altres models que no contemplen l’escalfament climàtic en les seves varibles.

La investigació també ha volgut analitzar quins serien els efectes si la temperatura mitjana pugés tres graus. I els resultats són devastadors. En aquest cas, la superfície afectada seria un 100% superior. O amb altres paraules, el doble de la que es cremaria si les temperatures actuals es mantinguessin.

Els acords de París

L’any 2015 París va acollir la signatura d’un acord a nivell mundial, dins de la Convenció Marc Sobre el Canvi Climàtic. Un acord que es va comprometre a que la temperatura de la Terra no augmenti més de dos graus, entre altres coses. Tot i això, es va plantejar el desitg que la temperatura mitjana no augmenti més d’un grau i mig respecte a la que hi havia abans de la revolució industrial.

Un acord ambiciós i històric

Es va plantejar com un acord ambiciós i històric. Tot i això, tan sols dos anys més tard, la victòria de Donald Trump va condicionar que els EUA abandonessin el tractat. De fet, aquesta era una de les promeses clau de la campanya del president americà. D’aquesta manera, que el país més contaminant del món estigui al marge d’aquest acord és un pas en fas en l’assoliment dels objectius.

La biomassa com a solució

La biomassa, més enllà de ser una energia neta i sostenible, també pot jugar un paper fonamental en relació a la prevenció d’incendis forestals.  De fet, la biomassa es basa en aprofitar els residus procedents de la neteja dels boscos com a combustible per a generar energia

Per tant, l’ús de la biomassa com a recurs energètic contribueix a mantenir nets els boscos i evitar així la propagació d’incendis. Cal recordar que gran part dels incendis es produeixen a causa de la poca neteja dels espais forestals. Per tant, el foment d’aquest tipus d’energia ens ajudarà en dos aspectes. Per una banda, a prevenir incendis i desastres forestals, i per l’altra a reduir els nivells de contaminació del planeta.

nike free run 5.0 footlocker

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?