Comparem els dos tipus d’energia

En anteriors publicacions ja hem parlat de que la biomassa és una energia en expansió i cada cop són més les persones que aposten per la seva utilització. Tot i això, són molts els que tracten de comparar la biomassa amb altres fonts d’energia que aparentment poden ser similars. En aquest cas, volem parlar-vos del carbó vegetal.

 

Les principals diferències

Totes dues fonts d’energia s’utilitzen, entre altres coses, per calefaccionar i per alimentar calderes. Tot i això, les diferències entre la biomassa i el carbó vegetal són evidents. Us sembla que fem un cop d’ull a les principals?

 

Utilització. A nivell mundial, l’energia provinent del carbó vegetal és, de moment, la més utilitzada, especialment pel sector industrial. El carbó vegetal es presenta com un recurs econòmic quan es compra en grans quantitats, per tant, les grans multinacionals solen apostar per ell. 

 

Contaminació. Tot i la popularitat del carbó vegetal, la biomassa és un recurs molt més respectuós amb el medi ambient. En aquest sentit, les emissions a l’atmòsfera que emet el carbó contribueixen de manera significativa a l’efecte hivernacle. Una situació que es veu agreujada quan tenim en compte que el sector industrial utilitza aquesta energia en grans quantitats. Així doncs, la biomassa és la millor opció si apostem pel medi ambient i pel benestar del nostre planeta. 

 

Cost. A nivell econòmic, la biomassa també es presenta com la millor opció ja que és un recurs 100% renovable i també pot ser utilitzat per a qualsevol tipus d’indústria. Tan sols cal que les grans multinacionals apostin per aquest tipus d’energia per sobre d’energies més contaminants. Els resultats a les llars que aposten per la biomassa són evidents i positius. Us imagineu quins serien els resultats a gran escala?
jordans for sale pink

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?