Aquest és el procés establert pel RITE

Quan arriba el moment d’instal·lar una estufa de pellet poden aparèixer diversos dubtes. Entre ells, com s’hauria d’instal·lar la xemeneia que permeti realitzar correctament la sortida de fums. És en aquest moment quan hem de recórrer a consultar el RITE (Reglament de Instal·lacions Tèrmiques d’ Edificis). Aquí hi trobarem tota la informació necessària per fer-ho correctament.

U
Z

Sigui com sigui, recorda que sempre serà una bona opció realitzar la instal·lació amb el suport professional d’una empresa o d’algún expert especialitzat del sector. Això no farà altra cosa que garantir el bon funcionament de la teva estufa, així com donar-te la garantia de que ha estat instal·lada de forma correcte. I per suposat, seguint la normativa vigent establerta per les autoritats reguladores del sector. 

Els punts més importants a tenir en compte

A l’hora d’instal·lar la sortida de fums de la nostra estufa de pellet hem de tenir en compte una sèrie de factors que ens condicionaran. Els repassem a continuació. No obstant, volem informar-te que al final d’aquesta pàgina podràs descarregar el document oficial al complet per tenir-lo a mà sempre que el necessitis. 

L’estufa expulsa els fums per mitjà d’una turbina. Els fums d’una estufa, ben regulada i cuidada, són nets i no taquen. Tot i això, és important que no coincideixi just a sota d’una finestra.

Cada metre de canonada tindrà la seva inversió econòmica. La suma de trams en horitzontal no ha de superar els 2 metres, en vertical i diagonal. Pots posar els tubs que vulguis sempre que portin un diàmetre adequat.

És recomanable fer la sortida de gasos pel mateix mur on col·locarem l’estufa, per la façana i no pujar a la teulada trepant les lloses de cada planta.

La canonada que transcorri per l’interior de l’habitatge ha de ser d’inox L316 simple paret amb junta estanca Ø80 i la canonada que transcorri per l’exterior de l’habitatge ha de ser d’inox L316 doble paret Ø100 per evitar problemes de condensació i de tir.

Descarrega el manual complet

Volem posar-te les coses fàcils. Per això t’animem a que descarreguis el manual complet amb tota la informació relacionada amb la instal·lació de xemeneies d’estufes de pellet. Així mateix, davant de qualsevol dubte pots contactar amb nosaltres. Estarem encantants d’acompanyar-te en l’aventura de la biomassa!

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?