Aprèn quin és el procés d’aquesta energia sostenible

La biomassa és una energia sostenible i econòmica que cada cop està guanyant més popularitat. Però no només això, ja que també presenta diversos avantatges pel medi ambient. Totes aquestes característiques la converteixen en l’energia del futur. Així doncs, podem resumir que la biomassa proporciona tant estalvi per l’usuari i sostenibilitat pel nostre planeta. Si vols conèixer quin és el cicle de la biomassa, t’animem a seguir llegint.

Abans però, volem destacar un dels grans trets diferencials d’aquesta energia: no necessita petroli i no genera emisions de CO2 a l’atmosfera. En altres paraules, el que està fent la biomassa es aprofitar les matèries primeres tradicionals. És a dir, els propis recursos naturals que ens ofereix el planeta. El procés no és altre que convertir tota aquest material en energia. T’ho expliquem.

El cicle pas a pas

L’inici del cicle de la biomassa es produeix gràcies a l’energia solar. És precisament la seva llum la que permet que arbres i plantes realitzin la fotosíntesi. El procés a través del qual adquireixen el diòxid de carboni de l’atmosfera i el transformen en oxigen. Més endavant, aquests arbres es talen i la seva fusta s’utilitza com a matèria prima. Per exemple, per fabricar mobles.

Sigui com sigui, hi ha part d’aquesta fusta, així com d’altres residus naturals, que no s’utilitza. I és aleshores quan podem aprofitar tots aquests recursos per generar nova energia: restes de fusta, pellets, serradures… Tan sols necessitem que la matèria orgànica sigui heterogènia. Ara bé, aquesta matèria també pot provenir de residus urbans, industrials i ramaders.

El següent pas és el transport. A diferència d’altres combustibles fòssils, la biomassa es caracteritza per la proximitat. El seu caràcter local fa que l’impacte ambiental a l’hora de transportar-la sigui molt menor. És a dir, les fonts de biomassa es troben molt més a prop del seu destí final que qualsevol altra energia. Els pellets es solen vendre en sacs pràctics i còmodes de transportar.

Arribats a aquest punt, tan sols queda que insereixis la biomassa en la teva caldera per poder gaudir de l’escalfor. Com has pogut comprovar, es tracta d’un procés ràpid, sostenible i econòmic. Aposta per la biomassa i descobreix l’energia verda.

Obre whatsapp
Vols que contactem amb tu?
Vols que contactem amb tu?